8.3.15

ΒΑΤΑΝΙΑΚΟΣ - ΒΑΦΕΙΡΑΣ: 79-74

Στοιχεία ντέρμπι είχε το σαββατιάτικο παιχνίδι ανάμεσα στον Βατανιακό και τον ΓΑΣ Βαφείρα. Και οι δυο ομάδες βρίσκονταν με τη δαμόκλειο σπάθη του υποβιβασμού να κρέμεται πάνω από τα κεφάλια τους. Αυτό προμήνυε ότι αμφότεροι θα τα έδιναν όλα για τη νίκη. Και το έπραξαν. Ο αγώνας είχε δύναμη, πάθος, λάθη και εναλλαγές στο σκορ. Όλα δηλαδή τα στοιχεία ενός ντέρμπι. Ο Βατανιακός ερχόταν με ανεβασμένη ψυχολογία, μετά από ένα μεγάλο διπλό, μέσα στο Κιλκίς. Οι φιλοξενούμενοι από την άλλη, είχαν απουσίες αρκετών βασικών παικτών, γεγονός όμως που μάλλον τους πείσμωσε παρά τους αποθάρρυνε.
Στο πρώτο δεκάλεπτο το παιχνίδι των δυο ομάδων βασίστηκε σε προσωπικές προσπάθειες. Οι γηπεδούχοι είχαν περισσότερες επιθετικές λύσεις στο σκοράρισμα, ενώ ο Βαφείρας με τρία τρίποντα δεν άφησε να διευρυνθεί η διαφορά (23-19). Και στο δεύτερο δεκάλεπτο, τα λάθη ήταν πάλι πολλά, με την κάθε ομάδα να προσπαθεί να επιβάλλει το δικό της ρυθμό. Σίγουρα πιο βελτιωμένος ο Βαφείρας στο β’ δεκάλεπτο (15-17). Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι έκαναν την υπέρβαση. Παρά τις περιορισμένες επιλογές του κόουτς Σαραπτσή, η λύση βρέθηκε στο πρόσωπο του Μπατζάκη, που με 12 από τους 22 πόντους του δεκαλέπτου, έδωσε στον Βαφείρα το προβάδισμα φθάνοντας στο 30’ με σκορ 54-58. Το τελευταίο δεκάλεπτο ήταν για γερά νεύρα. Ο Βατανιακός, πιο έμπειρος και με περισσότερες δυνάμεις έκανε την αντεπίθεση του. Η διαφορά καλύφθηκε, αλλά η νίκη δεν ήταν ακόμη δεδομένη. Μέχρι και 4 λεπτά πριν το τέλος (βλ. video) ο Βαφείρας προηγείτο με 1 πόντο. Οι γηπεδούχοι με αιχμή του δόρατος τον Μπαλαρμά, ο οποίος πέτυχε 13 από τους τελευταίους 16 πόντους του Βατανιακού, κατάφεραν να πάρουν μια πολύ σημαντική νίκη, απέναντι σε μια ομάδα, που το πάθος και η αξία της ταιριάζουν στην Α’ Κατηγορία της ΕΚΑΣΚΕΜ. Ο Βατανιακός με τη νίκη αυτή ανεβαίνει στην 7 θέση της βαθμολογίας, ενώ η ομάδα του Βαφείρα φαίνεται να μπαίνει σε περιπέτειες.
Καλή η διαιτησία των Σαρακενίδη και Χρυσάφη.

Τα δεκάλεπτα: 23-19, 15-17, 16-22, 25-16
ΒΑΤΑΝΙΑΚΟΣ (Τσαϊτουρίδης): Κοτσιμπέλης 2, Κανακίδης 6(1), Κωστόπουλος 2, Μπαλαρμάς 29, Βουτσακόπουλος Αν.16(3), Πόσιος, Φελεκίδης 3(1), Φαρμάκης, Αραμπατζής, Τζήμας 7(1), Μαχαιρίδης 9(1), Ακερμανίδης 5.
ΓΑΣ ΒΑΦΥΡΑΣ (Σαραπτσής): Καραμπατάκης, Σιαπάκας 8, Μπατζάκης 25(3), Ευαγγελόπουλος 3(1), Τσερνίσοφ 24(1), Ματζόλης 2, Στρίμπας 12, Ελευθεριάδης.