24.2.13

ΚΡΥΑ ΒΡΥΣΗ – ΒΑΤΑΝΙΑΚΟΣ: 66-64

Άλλη μια κακή εκτός έδρας εμφάνιση, άλλη μια “τέλεια” διαιτησία και μια γραμματεία για κλάματα… 
Ο Βατανιακός για ένα ακόμη συνεχόμενο εκτός έδρας παιχνίδι φάνηκε κατώτερος των περιστάσεων. Αν και ξεκίνησε αρκετά δυναμικά, στη συνέχεια έδειξε 
πολλά σημάδια νωθρότητας. Αμυντικά, το πάθος απουσίαζε, έχασε πολλά ριμπάουντ και δεν άσκησε ιδιαίτερη πίεση. Επιθετικά, έκανε βιαστικές επιλογές και του έλλειψε το εύστοχο μακρινό σουτ. Ωστόσο, αν και σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού ήταν πίσω στο σκορ, η διαφορά δεν ήταν μεγάλη. Στο τελευταίο δίλεπτο οι Κατερινιώτες έκαναν την τελευταία τους προσπάθεια. Το σκορ από -6 το έφεραν στο -2 και χρειαζόταν μια καλή άμυνα στα τελευταία 49 δευτερόλεπτα. Η Κρύα Βρύση έκανε επίθεση και κέρδισε φάουλ στα 23 δευτερόλεπτα πριν το τέλος! Ναι, καλά διαβάσατε… Επίθεση 26 δευτερολέπτων! Ο χρονομέτρης (φύλακας του τοπικού σταδίου και χωρίς άδεια γραμματείας) ξέχασε να ξεκινήσει το χρόνο των 24’’. Οι διαιτητές, μολονότι τα λάθη με το χρόνο ήταν συχνά σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, δεν είχαν ιδέα για τη διάρκεια της επίθεσης των γηπεδούχων. Και όχι μόνο αυτό, αλλά ο πρώτος διαιτητής, συχνά βρισκόταν μακριά από τις φάσεις και όταν οι παίκτες του Βατανιακού διαμαρτύρονταν για λάθος αποφάσεις, με έπαρση και αλαζονεία απαντούσε: «Εγώ δεν κάνω λάθη…».
Αυτόν και άλλους διαιτητές (δίκαιους και αδίκους) καλούνται τα ερασιτεχνικά σωματεία να πληρώσουν, όπως πληρώνουν και όλα τα άλλα έξοδα διεξαγωγής του πρωταθλήματος, αφού Κράτος και ΕΚΑΣΚΕΜ δε συνεισφέρουν καθόλου στις ομάδες.


Δεκάλεπτα: 12-16,33-32, 54-49,66-64

Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΡΥΑΣ ΒΡΥΣΗΣ: Αναγνωστου, Αθανασιαδης, Παντσης 21(1), Μπαμπαμασης 3(1), Αμιτζόγλου, Πολυχρονίδης 21(2), Καρυπης, Καλαβαζης 21, Μαντζουκης.

ΑΕΚ ΒΑΤΑΝΙΑΚΟΣ –ΣΑΡΙΣΑ(Φώτας): Ζήσης , Βαρβούτης 19, Μπαλαρμάς 12, Πόσιος 3, Φελεκίδης 12(2), Τσαιτουρίδης 8, Θεοδωρης 6, Τζήμας, Κάλφας , Μεσολογγίτης , Ακερμανίδης 4.